Účetní zachycení rostlinné výroby - Vaníčková, Lucie (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na účetnictví rostlinné výroby. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou část. V teoretické části pojednávám o klasifikaci biologických aktiv v rostlinné výrobě, jejich oceňování a účtování v ČR. Samostatná kapitola je věnována výkladu IAS 41 - Zemědělství. Praktická část se soustřeďuje na aplikaci poznatků uvedených v teoretické části. Popisuji v ní situaci v konkrétním zemědělském podniku v ČR.