Rozdíly v postavení plátců daně z přidané hodnoty a osob identifikovaných k dani - Polláková, Klára; Svátková, Slavomíra, 1957-; Říhová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Předmětem práce jsou dvě osoby, a to plátce DPH a osoba identifikovaná k dani. Jsou to osoby, které jsou spojeny s DPH -- s povinností jí odvádět. Cílem mojí práce je vymezit rozdíly v postavení plátce DPH a OID a zachytit situace, ve kterých se osoba povinná k dani stane plátcem a kdy OID. Danou problematiku jsem vykreslila ve čtyřech příkladech. Modelem mi byly dvě osoby. Zjistila jsem, že část OPD -- ty, které uskutečňují činnosti osvobozené od DPH bez nároku na odpočet se můžou splněním jedné ze tří podmínek stát plátcem DPH a za splnění jedné z jiných tří podmínek stát OID. Za těchto 6 podmínek se ostatní OPD můžou stát jen plátcem DPH. Závěrem práce je shrnutí rozdílů v postavení jednotlivých subjektů, které jsou vyjádřené v příkladech 1 až 4.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses