Privátní letectví - Polák, Lukáš; Zelený, Lubomír; Dvořák, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem bakalářské práce je vyjmenovat problémy, se kterými se musí privátní letecká doprava v současnosti potýkat a nabídnout jejich možná řešení. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je nejprve uvedena historie letectví a poté jsou popsány všechny prvky letecké infrastruktury. V rámci letecké infrastruktury jsou tak nejdříve popsány prvky regulačního systému, dále se práce zabývá rozborem letišť, leteckých navigačních služeb a jsou ucedeny základní principy fungování leteckých dopravců. V praktické části práce pokračuje s rozborem leteckých dopravců avšak již se zaměřením na privátní leteckou dopravu a popisuje jejich problémy, jež dále analyzuje a nabízí možnosti jejich řešení. V poslední části práce je jedna z možností řešení popsána v praxi na příkladu konkrétní firmy. V příloze jsou pak uvedeny grafy zobrazující vývoj letecké dopravy.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; letecká doprava; bakalářské práce; air transportation; bachelor's theses