IT Governance - Šimková, Hana; Svatá, Vlasta, 1952-; Ganoczy, Eduard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
IT governance tedy správa informačních technologií je dnes velmi frekventovaným termínem, který vyjadřuje současnou nutnost řídit IT, posuzovat dopady všech rozhodnutí a cíleně směřovat investice proudící do informačních technologií. Pro malé i velké organizace je opravdu důležité, aby IT podporovalo obchodní strategii a napomáhalo k plnění cílů organizace. Teoretická část této bakalářské práce je zaměřena na popis hlavních oblastí, přínosů, pravidel, nástrojů i různých definic IT governance. Dále se práce zabývá pěti hlavními nástroji IT governance, legislativními nástroji a hlavními rámci. Jsou zde uvedeny důvody pro zavedení, ale i úskalí, která IT governance přináší. Druhá část této práce, prakticky zaměřená, se věnuje zhodnocení a analýze současné situace IT governance ve společnosti Unicorn, zejména pak posouzením vyzrálosti vybraných IT procesů dle metodiky Cobit.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses