Cenné papíry v účetnictví - Gronichová, Monika (2009)
Tato bakalářská práce charakterizuje cenný papír jako takový. Zabývá se účtováním, vykazováním a oceňováním cenných papírů podle českých i mezinárodních účetních předpisů. První část je hlavně teoretická. Další část je zaměřena na akcie, dluhopisy a směnky a je doplněna o konkrétní příklady