Ergonomie uživatelského rozhraní Business Inteligence aplikací - Margaris, Nikos (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na techniku návrhu uživatelského rozhraní pro business intelligence aplikace. Cílem je vytvořit metodiku, která by vhodně akcentovala klíčové prvky celého procesu. První část práce se orientuje na vymezení rozhodujících faktorů podstatných pro návrh uživatelského rozhraní, tj. poskytuje teoretické znalosti potřebné pro pochopení celé problematiky. Uvádí tedy definici business intelligence a jejich aplikací, vymezuje uživatelské rozhraní a popisuje klíčové charakteristiky uživatelů. Druhá část práce se orientuje přímo na metodiku návrhu uživatelského rozhraní, základních principů a přístupů, kritéria pro hodnocení vlastního návrhu a provedení rozhraní. Tyto znalosti pak aplikuje na systémy business intelligence.