Dlouhodobý majetek - odpisování a odložená daň - Valík, Vladimír (2009)
Bakalářská práce pojednává o dlouhodobém majetku, odpisech a odložené dani. Je rozdělena do tří relativně samostatných částí, které na sebe nepřímo navazují. Dlouhodobý majetek, kterým se zabývá první kapitola, ke své činnosti používá každá účetní jednotka. Tento dlouhodobý majetek se do nákladů přenáší postupně prostřednictvím odpisů, o kterých pojednává druhá část této práce. Je v ní věnována pozornost nejen účetním, ale také daňovým odpisům. Poslední kapitola vysvětluje vznik odložené daně, která mimo jiné vzniká z rozdílného účetního a daňového odpisování.