Dlouhodobý majetek - odpisování a odložená daň - Valík, Vladimír; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce pojednává o dlouhodobém majetku, odpisech a odložené dani. Je rozdělena do tří relativně samostatných částí, které na sebe nepřímo navazují. Dlouhodobý majetek, kterým se zabývá první kapitola, ke své činnosti používá každá účetní jednotka. Tento dlouhodobý majetek se do nákladů přenáší postupně prostřednictvím odpisů, o kterých pojednává druhá část této práce. Je v ní věnována pozornost nejen účetním, ale také daňovým odpisům. Poslední kapitola vysvětluje vznik odložené daně, která mimo jiné vzniká z rozdílného účetního a daňového odpisování.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses