Analýza vztahu mezi počtem nabízejících a cenou veřejné zakázky - Pochylý, Lukáš (2009)
Práce se snaží zjistit, jaké proměnné na trhu veřejných zakázek ovlivňují nebo mohou ovlivňovat konečnou dosaženou cenu při zadání veřejné zakázky. V teoretické části nastíní, jak může konečnou dosaženou cenu ovlivnit současné znění zákona a příklady, kdy nebylo znění zákona dodrženo. V praktické části se práce zaměřuje na provedení regresní analýzy v oblasti dodávek osobních automobilů. Práce sleduje, jaký vztah může mít na výslednou cenu výše předpokládané ceny, zvolený druh zadávacího řízení, váha ceny jako hodnotícího kritéria a počet nabídek podaných uchazeči o veřejnou zakázku. Vedlejším cílem práce je odhalení vztahu mezi počtem uchazečů o veřejnou zakázku a předpokládanou cenou veřejné zakázky.