Analýza vztahu mezi počtem nabízejících a cenou veřejné zakázky - Pochylý, Lukáš; Pavel, Jan, 1978-; Pavel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se snaží zjistit, jaké proměnné na trhu veřejných zakázek ovlivňují nebo mohou ovlivňovat konečnou dosaženou cenu při zadání veřejné zakázky. V teoretické části nastíní, jak může konečnou dosaženou cenu ovlivnit současné znění zákona a příklady, kdy nebylo znění zákona dodrženo. V praktické části se práce zaměřuje na provedení regresní analýzy v oblasti dodávek osobních automobilů. Práce sleduje, jaký vztah může mít na výslednou cenu výše předpokládané ceny, zvolený druh zadávacího řízení, váha ceny jako hodnotícího kritéria a počet nabídek podaných uchazeči o veřejnou zakázku. Vedlejším cílem práce je odhalení vztahu mezi počtem uchazečů o veřejnou zakázku a předpokládanou cenou veřejné zakázky.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; analýza; veřejné zakázky; bakalářské práce; analysis; public contracts; bachelor's theses