Investiční analýza společnosti ČEZ, a. s. - Hegenbart, Roman (2009)
Cílem této práce je poukázat na hlavní principy fundamentální analýzy, které jsou aplikovány na konkrétní podnik a umožní jeho ocenění. Hlavní myšlenkou je uvědomění si jednotlivých dílčích faktorů, které ovlivňují akciový kurz. Práce striktně neodděluje obecnou a aplikační část, ba naopak každé teoretické východisko je doplněno aplikační částí či otestováno na reálných datech. První kapitola je věnována investičním analýzám, zejména jejich charakteristikám a srovnání. V rámci globální fundamentální analýzy testuji teoretická východiska makroekonomických faktorů na akciový trh. V části odvětvové analýzy se zabývám regulací a postavení společnosti ČEZ na domácím a zahraničním trhu. Ve firemní analýze aplikuji ohodnocovací modely pro určení vnitřní hodnoty akcie na časové řadě, vydám investiční doporučení a s postupem času porovnám úspěšnost modelů.