Porovnání průběhu transformace v ČR, Polsku a Maďarsku (výchozí podmínky, společné a rozdílné rysy transformačního procesu) - Brabec, Martin; Nečadová, Marta; Breňová, Lubomíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem práce je nalézt společné a rozdílné rysy transformačních procesů ve třech zemích střední Evropy -- České republice, Polsku a Maďarsku -- na základě přiblížení základních principů centrálně plánované ekonomiky, tržní ekonomiky a samotného procesu ekonomické transformace včetně jeho jednotlivých strategií, kterými byl přechod z centrálně plánované ekonomiky na ekonomiku tržní ve výše zmíněných zemích proveden.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; ekonomická transformace; tržní ekonomika; bakalářské práce; economic transformation; market economy; bachelor's theses