Rezervy - porovnání přístupu českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Benešová, Barbora (2009)
Práce se věnuje problematice rezerv jako nástroje zásady opatrnosti v české legislativě a v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Kromě vymezení rezerv dle českých předpisů obsahuje také výčet jednotlivých druhů účetních a daňových rezerv. Dále charakterizuje rezervy z pohledu IAS/IFRS. Cílem práce je shrnutí tématu a srovnání úprav rezerv obou přístupů.