Rezervy - porovnání přístupu českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Benešová, Barbora; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se věnuje problematice rezerv jako nástroje zásady opatrnosti v české legislativě a v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Kromě vymezení rezerv dle českých předpisů obsahuje také výčet jednotlivých druhů účetních a daňových rezerv. Dále charakterizuje rezervy z pohledu IAS/IFRS. Cílem práce je shrnutí tématu a srovnání úprav rezerv obou přístupů.
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses