Řešení distribučních úloh v prostředí MS Excel / LINGO - Bisová, Sára; Jablonský, Josef, 1955-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce je přiblížit čtenáři tématiku distribučních úloh lineárního programování a možnosti jejich řešení v prostředí vybraných programových produktů. Pro usnadnění řešení několika typů distribučních úloh - dopravního problému, kontejnerového dopravního problému, přiřazovacího problému, alokačního problému a okružního dopravního problému - je zde popsána tvorba aplikace, která spočívá v propojení tabulkového kalkulátoru MS Excel s modelovacím systémem LINGO. Toto propojení je realizováno prostřednictvím aplikace VBA - Visual Basic for Applications. Jsou zde popsány základní procedury, příkazy a funkce systémů LINGO a VBA, včetně detailního popisu jejich propojení. Vytvořená aplikace je v závěrečné části práce demonstrována na několika ilustrativních příkladech.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses