Finanční analýza vybraných vinařských společností - Dryml, Lukáš; Marek, Petr; Kaiser, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Finanční analýza je soubor činností a metod, které posuzují finanční situaci firmy, poskytují informace o kvalitě hospodaření a finančním zdraví podniku širokému spektru uživatelů. Tato bakalářská práce začíná teoretickou částí, ve které jsou definovány jednotlivé ukazatele a postup při jejich výpočtu zobrazen na obecných vzorcích. Následuje část praktická. V této části jsou ukazatele, definované v teoretické části, použity na konkrétní podnik (Znovín Znojmo, a.s.). Důležité výsledky plynoucí z ukazatelů jsou zhodnoceny a popsány. Ke snadnějšímu pochopení přispívají i vložené grafy a tabulky v textu a v příloze. Hodnoty ukazatelů podniku Znovín Znojmo, a.s. jsou v další části srovnány s dvěma domácími podniky a dvěma zahraničními podniky. Ukazatele těchto podniků jsou následně také interpretovány. Na konci této bakalářské práce jsou jednotlivé podniky krátce zhodnoceny.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses