Specifika biologických aktiv v účetnictví českého zemědělského podniku - Rybářová, Petra (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá biologickými aktivy. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na specifika oceňování a účetního zachycení biologických aktiv v podmínkách českého zemědělského podniku. Specifika vycházejí z biologického charakteru zemědělské výroby a dalších charakteristik zemědělské činnosti. Práce je rozdělena na tři stěžejní části. První a druhá část zahrnují oběžná a dlouhodobá biologická aktiva v podrobnějším členění na živočišnou a rostlinnou výrobu. Třetí část obsahuje praktickou ukázku oceňování a účetního zachycení živočišné výroby v konkrétním českém zemědělském podniku.