Specifika při provozování pojištění osob - Vostřelová, Radana; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Obsahem bakalářské práce, která nese název "Specifika při provozování pojištění osob" je nejprve popsání jednotlivých pojistných produktů této části soukromého pojištění se zaměřením na jejich zvláštnosti, možnost uzavírání, výhody a nevýhody. Dále se zabývám popsáním celého procesu pojištění, od možností jeho sjednání přes celý průběh až k pojistné události. Větší část věnuji důležité součásti práce pojistitele v oblasti pojištění osob, a to zkoumání zdravotních aspektů potenciálního klienta, kde uvádím, co vše je pro uzavření tohoto pojištění důležité a zejména odlišné od ostatních druhů pojištění. Další velmi významnou činností pojistitele je likvidace pojistných událostí, kterou považuji také za jednu z nejvýznamnějších, neboť to je ten důvod, proč klienti pojištění uzavírají. Neopomenu také vztah pojištění osob a daní. Závěr mé práce jsem ponechala pojištění osob v České republice, kde se pomocí různých grafů snažím uvést význam jednotlivých pojistných produktů celkem i za jednotlivé pojišťovny působící na českém pojistném trhu. Snažím se o popsání souvislostí mezi soukromým pojištěním osob a sociálním pojištění. Úplně v závěru charakterizuji možný vývoj pojištění osob do budoucnosti.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses