Analýza Středočeského kraje z hlediska PZI - Pavlovičová, Zuzana (2009)
Tato práce zkoumá vliv přímých zahraničních investic na na Českou republiku. Hodnotí především jejich pozitivní nebo negativní vliv na HDP, nezaměstnanost či migraci obyvatel. Analyzuje dopady PZI v souvislosti s investičními pobídkami. Praktická část se zabývá vyhodnocením vlivu PZI na Středočeský kraj, cílem je vyhodnotit jejich přínosy či negativní dopady v tomto kraji, analyzovat výhodnost investičních pobídek v souvislosti s růstem zaměstnanosti, HDP a dalších ukazatelů v kraji.