Analýza Středočeského kraje z hlediska PZI - Pavlovičová, Zuzana; Tyll, Ladislav; Kopalová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tato práce zkoumá vliv přímých zahraničních investic na na Českou republiku. Hodnotí především jejich pozitivní nebo negativní vliv na HDP, nezaměstnanost či migraci obyvatel. Analyzuje dopady PZI v souvislosti s investičními pobídkami. Praktická část se zabývá vyhodnocením vlivu PZI na Středočeský kraj, cílem je vyhodnotit jejich přínosy či negativní dopady v tomto kraji, analyzovat výhodnost investičních pobídek v souvislosti s růstem zaměstnanosti, HDP a dalších ukazatelů v kraji.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses