Rozpočtové určení daní ve vybrané zemi - Veselá, Klára (2009)
Rozpočtové určení daní je důležitým prvkem veřejných financí a jeho systém předurčuje povahu zajišťování veřejných služeb. Bakalářská práce popisuje rozpočtové určení daní v Irsku a příjmy územních samospráv, zdroje těchto příjmů, možnosti ovlivnění jejich výše a způsoby získávání těchto příjmů. Dále práce charakterizuje daňové pravomoce územních samospráv, respektive možnosti a způsoby naplnění jejich rozpočtů. Práce obsahuje příklady služeb zajišťovaných územními samosprávami a složení příjmů reprezantivních zástupců územních samospráv.