Rozpočtové určení daní ve vybrané zemi - Veselá, Klára; Sedmihradská, Lucie; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Rozpočtové určení daní je důležitým prvkem veřejných financí a jeho systém předurčuje povahu zajišťování veřejných služeb. Bakalářská práce popisuje rozpočtové určení daní v Irsku a příjmy územních samospráv, zdroje těchto příjmů, možnosti ovlivnění jejich výše a způsoby získávání těchto příjmů. Dále práce charakterizuje daňové pravomoce územních samospráv, respektive možnosti a způsoby naplnění jejich rozpočtů. Práce obsahuje příklady služeb zajišťovaných územními samosprávami a složení příjmů reprezantivních zástupců územních samospráv.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; územní samospráva; bakalářské práce; regional administration; bachelor's theses