E-learningová podpora počítačové výuky seniorů na Univerzitě 3. věku - Kuchařová, Hana; Benáčanová, Helena, 1947-; Seghmanová, Michaela, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s pojmem e-Learning a také s jeho využitím při počítačové výuce na univerzitě třetího věku. Práce směřuje od ryze teoretických témat k více praktickým. V úvodu nastiňuji cíle své práce a důvody, proč jsem si dané téma vybrala. Pokračuji zmapováním e-Learningu, od historie, přes definici, účastníky tvorby i uživatele kurzů, výhod a nevýhod, standardů a systémů podpory. V další části se zabývám vzděláváním seniorů a jeho vládní podporou. Zaměřuji se také na praktickou tvorbu elektronického kurzu pro univerzitu třetího věku na Vysoké škole ekonomické v Praze. V závěru pak poukazuji na přínos mé práce a na možnosti, které tento obor nabízí.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; senioři; bakalářské práce; older people; bachelor's theses