Analýza disponibilních metod a nástrojů krizového managementu nezbytných pro realizaci požadavků zákona č.59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií - Horňák, Josef; Antušák, Emil, 1948-; Kopecký, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce vysvětluje základní pojmy krizového managementu, analyzuje příčiny závažných havárií a také požadavky vyplývající ze zákona pro průmyslové podniky, ve kterých se nacházejí nebezpečné látky jako potenciální zdroj rizika. Dále analyzuje nejpoužívanější metody a nástroje risk managementu, které zajišťují splnění jak zákonných, tak především bezpečnostních požadavků kladených na průmyslové podniky, zejména pak na podniky chemického průmyslu. Následně na praktickém příkladě dokladuje využití a uplatnění metod a nástrojů řízení rizik zajišťujících splnění zákonných i bezpečnostních nároků v podniku chemického průmyslu.
Vedoucí práce: Emil Antušák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses