Zálohování a obnova databázového systému ORACLE pomocí Recovery Managera - Hubáček, Filip (2009)
Bakalářská práce popisuje možnosti realizace zálohy a obnovy Oracle databáze pomocí nástroje Recovery Manager. Popsány přínosy použití RMANa, jako hlavního zálohovacího nástroje, oproti dalším způsobům zálohování / obnovování. Vysvětlena je rovněž architektura Recovery Managera a jeho jednotlivé komponenty i specifický formát RMAN záloh, tzv. backup set a jeho možnosti.Čtenář je dále seznámen s výsledky přímého testování možných typů záloh z hlediska rychlosti provedení, dostupnosti databáze v průběhu zálohování, kompresního poměru a rychlosti obnovení z dané zálohy. Na základě porovnání těchto výsledků je stanovena strategie pro zálohu a obnovu databá-ze dvou modelových společností.