Zálohování a obnova databázového systému ORACLE pomocí Recovery Managera - Hubáček, Filip; Macák, Petr, 1969-; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Bakalářská práce popisuje možnosti realizace zálohy a obnovy Oracle databáze pomocí nástroje Recovery Manager. Popsány přínosy použití RMANa, jako hlavního zálohovacího nástroje, oproti dalším způsobům zálohování / obnovování. Vysvětlena je rovněž architektura Recovery Managera a jeho jednotlivé komponenty i specifický formát RMAN záloh, tzv. backup set a jeho možnosti.Čtenář je dále seznámen s výsledky přímého testování možných typů záloh z hlediska rychlosti provedení, dostupnosti databáze v průběhu zálohování, kompresního poměru a rychlosti obnovení z dané zálohy. Na základě porovnání těchto výsledků je stanovena strategie pro zálohu a obnovu databá-ze dvou modelových společností.
Vedoucí práce: Petr Macák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses