Marketing na realitním trhu - Malý, Václav; Horová, Olga; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zmapovat situaci, v jaké se nachází marketingová komunikace na českém realitním trhu s rezidenčními nemovitostmi. Dále, najít největší subjekty tohoto trhu, zjistit jejich výdaje na reklamu a prozkoumat jaká média tyto subjekty využívají. Práce popisuje trendy marketingové komunikace na realitním trhu a její budoucí směřování. Má objasnit způsoby tvoření realitní inzerce. Zkoumá období posledních tří let, až po první čtvrtletí roku 2009, kdy se projevuje fenomén známý jako "finanční krize", který na marketing tohoto segmentu výrazně působí. Média často prezentují realitní trh, jako nedůvěryhodný a obzvláště realitní makléři se netěší v naší zemi příliš dobré pověsti. Proto má práce zjistit, zda existuje pro takové názory opodstatněný důvod a upozornit na nevhodné prvky, které se často objevují v realitní inzerci.
Vedoucí práce: Olga Horová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; nemovitosti; marketing; bydlení; bakalářské práce; real property; marketing; housing; bachelor's theses