Redistribuční aspekty daňové reformy 2008 - Vorlíková, Ivana (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na daňovou reformu roku 2008. Daňová reforma v roce 2008 s sebou přinesla mnoho změn a mým cílem je nejen tyto změny charakterizovat, ale také zobrazit, jaké měla tato reforma dopady na státní. Teoretická část je zaměřena na příjmovou stranu státního. Jsou zde především popsány příjmy daňové a zobrazení daňového systému v České republice. V praktické části je podrobněji prezentována daňová reforma 2008, zejména změny v jednotlivých typech daní. Tato práce analyzuje dopady daňové reformy do veřejných rozpočtů, vývoj příjmů v letech 2007 a 2008 a jejich srovnání.