Pojištění v reformě důchodového systému - Vojtíšková, Kristýna (2009)
V této práci se zabývám konceptem celého důchodového systému a jeho rozborem. Objasním důvody, díky nimž je nutné systém reformovat. Řekneme si, jakým způsobem a které z hlavních faktorů svým působením ovlivňují vývoj důchodového systému. Porovnáme si chování a samotný postoj k situaci penzijních fondů a komerčních pojišťoven. Samostatnou kapitolu věnuji průběhu reformy v České republice a v závěru shrneme dopady přijatých opatření, názory odborníků i občanů na průběh a potřebu penzijní reformy.