Pojištění v reformě důchodového systému - Vojtíšková, Kristýna; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V této práci se zabývám konceptem celého důchodového systému a jeho rozborem. Objasním důvody, díky nimž je nutné systém reformovat. Řekneme si, jakým způsobem a které z hlavních faktorů svým působením ovlivňují vývoj důchodového systému. Porovnáme si chování a samotný postoj k situaci penzijních fondů a komerčních pojišťoven. Samostatnou kapitolu věnuji průběhu reformy v České republice a v závěru shrneme dopady přijatých opatření, názory odborníků i občanů na průběh a potřebu penzijní reformy.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; demografický vývoj; bakalářské práce; demographic transition; bachelor's theses