Výběr účetního informačního systému do firmy - Schlesinger, Karel (2009)
Bakalářská práce obsahuje popis možností, které firmy mají při pořízení účetního informačního systému. Je rozebrána koupě tzv. krabicového softwaru, pořízení dodavatelem upraveného softwaru i varianta, kdy si podnik nechá vytvořit řešení pouze pro své potřeby. Práce popisuje také pronájem účetního softwaru pomocí ASP a vytěsnění účetnictví na externí subjekt, tedy outsourcing účetnictví. Je zde dále zpracován doporučený postup, který by měl být ve firmách při výběru dodržován, a popis funkcí a vlastností účetního softwaru rozdělený do několika základních oblastí, jimiž je třeba se zabývat. Formou dotazníku byly firmám různé velikosti z České republiky položeny otázky týkající se jejich účetního informačního systému. Získané odpovědi a z nich vyvozené závěry jsou uvedeny v praktické části práce.