Výběr účetního informačního systému do firmy - Schlesinger, Karel; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce obsahuje popis možností, které firmy mají při pořízení účetního informačního systému. Je rozebrána koupě tzv. krabicového softwaru, pořízení dodavatelem upraveného softwaru i varianta, kdy si podnik nechá vytvořit řešení pouze pro své potřeby. Práce popisuje také pronájem účetního softwaru pomocí ASP a vytěsnění účetnictví na externí subjekt, tedy outsourcing účetnictví. Je zde dále zpracován doporučený postup, který by měl být ve firmách při výběru dodržován, a popis funkcí a vlastností účetního softwaru rozdělený do několika základních oblastí, jimiž je třeba se zabývat. Formou dotazníku byly firmám různé velikosti z České republiky položeny otázky týkající se jejich účetního informačního systému. Získané odpovědi a z nich vyvozené závěry jsou uvedeny v praktické části práce.
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetní software; outsourcing; bakalářské práce; accounting software; outsourcing; bachelor's theses