Životní pojištění a penzijní reforma - Mičková, Klára (2009)
Tato práce se zabývá rozborem českého důchodového systému, hledáním důvodů jeho finanční neudržitelnosti, které nastiňuji v části práce pojednávající o demografické situaci. V dalších kapitolách rozebírám znění penzijní reformy a její další etapy, které jsou nutné pro další funkčnost systému. Značný rozsah věnuji životnímu pojištění, jednotlivým druhům pojištění a analýze současné situace na trhu, která bude v blízké době značně ovlivněna právě probíhající penzijní reformou. Poslední část bakalářské práce pojednává o penzijním připojištění, které má na českém trhu důležité místo v souvislosti se zajištěním si dodatečných příjmů v post-aktivním věku. Právě druhá etapa penzijní reformy bude významně upravovat penzijní připojištění.