Přehled a porovnání výhodnosti databázových objektů pro ukládání dat v databázovém systému ORACLE - Linhart, Pavel (2009)
Tato práce se zabývá typy tabulek v databázovém systému ORACLE. Cílem je vysvětlit princip jejich fungování a logiky, prakticky vyzkoušet jejich vytvoření a použití a srovnat doporučení společnosti ORACLE s výsledky, jichž bylo dosaženo během testování. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se snaží vysvětlit čtenáři, který nezná jiný typ tabulky než standardní, jaké možnosti mu v tomto ohledu databáze ORACLE nabízí, jaké typy tabulek lze vytvářet, v čem jsou jejich přednosti i slabiny, a zhruba nastínit problematiku indexů, které jsou s praktickým použitím tabulek v databázi těsně spjaty. Druhá část popisuje praktické vyzkoušení vytváření popsaných typů tabulek, naplnění je testovacími daty a porovnávání, jak se liší výsledky dosažené u standardní tabulky oproti specifickému použitému typu tabulky.