Přehled a porovnání výhodnosti databázových objektů pro ukládání dat v databázovém systému ORACLE - Linhart, Pavel; Macák, Petr, 1969-; Buus, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá typy tabulek v databázovém systému ORACLE. Cílem je vysvětlit princip jejich fungování a logiky, prakticky vyzkoušet jejich vytvoření a použití a srovnat doporučení společnosti ORACLE s výsledky, jichž bylo dosaženo během testování. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se snaží vysvětlit čtenáři, který nezná jiný typ tabulky než standardní, jaké možnosti mu v tomto ohledu databáze ORACLE nabízí, jaké typy tabulek lze vytvářet, v čem jsou jejich přednosti i slabiny, a zhruba nastínit problematiku indexů, které jsou s praktickým použitím tabulek v databázi těsně spjaty. Druhá část popisuje praktické vyzkoušení vytváření popsaných typů tabulek, naplnění je testovacími daty a porovnávání, jak se liší výsledky dosažené u standardní tabulky oproti specifickému použitému typu tabulky.
Vedoucí práce: Petr Macák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses