Srovnání stylů řízení a vedení českých a zahraničních manažerů - Bártová, Tereza (2009)
Cílem bakalářské práce je porovnat styly řízení a vedení českých a německých manažerů, stanovit hlavní odlišnosti a jejich vliv na ostatní pracovníky. Práce se skládá ze dvou částí teoretické, ve která jsou stanoveny hypotézy o stylech řízení a vedení ovlivněných národní kulturou a praktické části, která má na základě vlastního průzkumu hypotézy potvrdit nebo vyvrátit.