Ekonomická činnost z pohledu zákona o DPH a judikatury ESD - Bělohradová, Eva (2009)
Práce se zabývá rozborem pojmu ekonomická činnost z pohledu daně z přidané hodnoty a s ním souvisejících pojmů. Vychází z platné právní úpravy a zohledňuje přitom relevantní legislativu Evropského společenství. Práce dále představuje judikaturu Evropského společenství vztahující se k pojmu ekonomické činnosti a na závěr hodnotí přínos poznatků pro praxi.