Fundamentální analýza akciového titulu ČEZ - Železný, Stanislav; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Akciové investování se v České republice stává populárnějším způsobem, jak zhodnotit volné finanční prostředky. Jedná se o způsob, kde se analytici snaží najít špatně ohodnocené akciové instrumenty a na základě špatného ocenění se snaží dosáhnout kapitálového zisku. Má bakalářská práce se zaměřuje na nejpoužívanější a nejpopulárnější metodu, která se používá k vysvětlení pohybu akciových kurzů, fundamentální analýzu. Fundamentální analýza se skládá ze tří částí: globální, odvětvová, firemní. V globální fundamentální analýze se zaměřuji na základní makroekonomická faktory, které ovlivňují pohyb akciových kurzů. U odvětvové fundamentální analýzy analyzuji energetické odvětví v České republice. Dále analyzuji společnost ČEZ z firemního hlediska, kde číselně vyjadřují několika ukazateli vnitřní hodnotu akcie ČEZU. Konečně na závěr poskytnu investiční doporučení, které by u akciové analýzy nemělo chybět.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses