Místní poplatky ve vybrané obci - Kučerová, Lenka; Sedmihradská, Lucie; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V mé bakalářské práci se zabývám "Místními poplatky ve vybrané obci". Obec má reálnou možnost rozhodnout se samosprávně a samostatně ve vlastních záležitostech. Místní samospráva jako nestátní subjekt musí být do jisté míry nezávislá na finančních prostředcích státu, proto jsou v obci zaváděny místní poplatky. Mým hlavním cílem je analyzovat a zhodnotit místní poplatky a jejich výběr od roku 2001-2008 v obci Hostivice, která se nachází západně od Prahy. Zaměřila jsem se zároveň na správu místních poplatků, která je nezbytná při výběru poplatků v obci. Důležitou roli hrají i neplatiči v obci, kterých je v současné době kolem tři sta. V hlavní části bakalářské práce se zabývám vývojem a sazbami v průběhu jednotlivých let a zjišťuji celkové příjmy z místních poplatků, které byly obcí průběžně zavedeny. Z jednotlivých grafů jednoznačně vyplývá, v kterém roce obec získala největší příjem a zda tento příjem zůstává neměnný, zvyšuje se nebo klesá. V závěru bakalářské práce se nachází doporučení obci, které z provedené analýzy vyplynulo.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; místní poplatky; bakalářské práce; local fees; bachelor's theses