Možnosti platby zboží a služeb pomocí mobilní komunikace - Stehlík, Libor; Matuštík, Ondřej; Brixí, Radim, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Předmětem mé práce je analyzovat možnosti, které jsou dnes dostupné pro mobilní platby za zboží a služby. Měla by čtenáři zprostředkovat náhled do budoucna, který je do jisté míry závislý na chování naší společnosti a technickém pokroku. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části je čtenář seznámen s pojmy a je uveden do problematiky. Ve druhém oddíle se dozví, jak jsou mobilní platby kategorizovány, možná řešení a jaký důraz je kladen na bezpečnost. Další část se snaží analyzovat dotazník, který byl vytvořen pro tuto práci. Rozbor by měl dát závěry využitelné pro zavádění nových řešení mobilních plateb v České republice. Poslední část je věnovaná návrhu řešení na konkrétním případu, tedy praktická aplikace získaných vědomostí. Cílem této práce je podat čtenáři ucelený pohled na způsoby plateb pomocí mobilní komunikace. V němž by měl získat povědomí o rozdělení těchto plateb, o terminologii, která tyto platby provází, o problematice spojené se zaváděním, o řešení bezpečnosti a o zkušenostech ze světa.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses