Mac jako pracovní nástroj studenta VŠE - Hloušek, Martin (2009)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na produkty (především počítače) společnosti Apple. Ukazuje strategii společnosti v zahraničních státech a v České republice. Srovnává notebooky od této firmy s konkurenty dostupnými na českém trhu. Hlavním přínosem této práce je posouzení kompatibility operačního systému Mac OS X v prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze. Dále pak provedení a vyhodnocení průzkumu ohledně počítačů Macintosh mezi studenty na VŠE v Praze. Závěrem jsou nastíněny alternativní možnosti využití výpočetní techniky na VŠE v Praze.