Politika cílování inflace - zkušenost České republiky - Stoklásková, Martina (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem cílování inflace a zkušenostem z používání tohoto systému v České republice. První část se obecněji věnuje měnové politice, jejím nástrojům a cílům. V další části se práce zaměřuje na samotný princip fungování režimu cílování inflace, jeho základní mechanismus a stanovování cílů. Největší část je posléze věnována použití režimu v ČR, podmínkám, které vedly k jeho zavedení, způsobu vytváření prognóz, nastavení inflačních cílů i reakci centrální banky.