Politika cílování inflace - zkušenost České republiky - Stoklásková, Martina; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem cílování inflace a zkušenostem z používání tohoto systému v České republice. První část se obecněji věnuje měnové politice, jejím nástrojům a cílům. V další části se práce zaměřuje na samotný princip fungování režimu cílování inflace, jeho základní mechanismus a stanovování cílů. Největší část je posléze věnována použití režimu v ČR, podmínkám, které vedly k jeho zavedení, způsobu vytváření prognóz, nastavení inflačních cílů i reakci centrální banky.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; měnová politika; inflace; bakalářské práce; monetary policy; inflation (finance); bachelor's theses