Penzijní připojištění a jeho role v důchodovém věku v ČR a SR - Bartošek, Vít (2009)
Bakalářská práce se zabývá důchodovými systémy, dále charakterizuje české penzijní připojištění a slovenské doplňkové důchodové spoření. V práci je popsán vývoj těchto dvou spoření, jejich výhody a nevýhody. Poté následuje porovnání a vzájemné zhodnocení obou systémů.