Hodnocení kvality produktů - ekologicky šetrné výrobky - Bőhmová, Dana (2009)
V této práci chci nastínit možnosti zmírnění negativních dopadů na životní prostředí zapříčiněných podnikatelskými subjekty. Hlavní zájem budu věnovat systému ekologického značení v ČR. Chtěla bych však poukázat i na jiné dobrovolné nástroje environmentální politiky (pro dokreslení situace v ČR uvedu i stěžejní právní normy týkající se ekologické legislativy, která zajišťuje alespoň minimální ochranu životního prostředí). Základní otázkou a cílem v této práci je zjistit, čím změnily "konvenční" výrobky své vlastnosti, jakým směrem se ubíraly, že je můžeme v současné době označit jako ekologicky šetrné, v čem spočívá jejich šetrnost Důležité je také vymezit skupiny výrobků, kterým se budu věnovat. Bude to papír, ekologická auta a prací prostředky.