Hodnocení kvality produktů - ekologicky šetrné výrobky - Bőhmová, Dana; Plášková, Alena, 1949-; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
V této práci chci nastínit možnosti zmírnění negativních dopadů na životní prostředí zapříčiněných podnikatelskými subjekty. Hlavní zájem budu věnovat systému ekologického značení v ČR. Chtěla bych však poukázat i na jiné dobrovolné nástroje environmentální politiky (pro dokreslení situace v ČR uvedu i stěžejní právní normy týkající se ekologické legislativy, která zajišťuje alespoň minimální ochranu životního prostředí). Základní otázkou a cílem v této práci je zjistit, čím změnily "konvenční" výrobky své vlastnosti, jakým směrem se ubíraly, že je můžeme v současné době označit jako ekologicky šetrné, v čem spočívá jejich šetrnost Důležité je také vymezit skupiny výrobků, kterým se budu věnovat. Bude to papír, ekologická auta a prací prostředky.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses