Modely cílového programování a jejich aplikace - Suchanová, Romana (2009)
Cílem mé práce je sestavit obecný model cílového programování a ukázat jeho použití na praktických příkladech. Cílové programování je nejčastější metoda při hledání kompromisního řešení úloh vícekriteriálního programování, a proto ve druhé kapitole popisuji vlastnosti úloh vícekriteriálního programování a různé způsoby hledání kompromisního řešení. Ve třetí kapitole se již zabývám cílovým programováním. Popisuji jeho vlastnosti a formuluji obecný model. Čtvrtá kapitola je věnována robustnímu cílovému programování a v páté kapitole uvádím několik praktických příkladů řešených pomocí obecného modelu.