Modely cílového programování a jejich aplikace - Suchanová, Romana; Jablonský, Josef, 1955-; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem mé práce je sestavit obecný model cílového programování a ukázat jeho použití na praktických příkladech. Cílové programování je nejčastější metoda při hledání kompromisního řešení úloh vícekriteriálního programování, a proto ve druhé kapitole popisuji vlastnosti úloh vícekriteriálního programování a různé způsoby hledání kompromisního řešení. Ve třetí kapitole se již zabývám cílovým programováním. Popisuji jeho vlastnosti a formuluji obecný model. Čtvrtá kapitola je věnována robustnímu cílovému programování a v páté kapitole uvádím několik praktických příkladů řešených pomocí obecného modelu.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; váhy; bakalářské práce; balances; bachelor's theses