Analýza ziskovosti zákazníků v zakázkově orientované činnosti - Bedřichová, Eva (2009)
Bakalářská práce se zabývá řízením nákladů pomocí moderních alokačních metod v oblasti zakázkové činnosti. Teoretická část se věnuje základnímu vymezení kalkulačního systému. Dále na tuto problematiku navazuje přehled tradičních alokačních metod s důrazem na jejich výhody a nevýhody oproti moderním metodám. V závěru teoretická část práce vymezuje specifikaci zakázkové činnosti. V praktické časti je tato práce zaměřena na konkrétní problematiku řízení nákladů ve společnosti BESTSPORT a.s. Poté jsou v závěru navržena doporučení pro optimálnější řízení nákladů společnosti.