Analýza ziskovosti zákazníků v zakázkově orientované činnosti - Bedřichová, Eva; Wagner, Jaroslav, 1977-; Roun, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá řízením nákladů pomocí moderních alokačních metod v oblasti zakázkové činnosti. Teoretická část se věnuje základnímu vymezení kalkulačního systému. Dále na tuto problematiku navazuje přehled tradičních alokačních metod s důrazem na jejich výhody a nevýhody oproti moderním metodám. V závěru teoretická část práce vymezuje specifikaci zakázkové činnosti. V praktické časti je tato práce zaměřena na konkrétní problematiku řízení nákladů ve společnosti BESTSPORT a.s. Poté jsou v závěru navržena doporučení pro optimálnější řízení nákladů společnosti.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; náklady; kalkulace nákladů; bakalářské práce; costs; cost accounting; bachelor's theses